wat is het verschil tussen een boot en een schip

Weet jij het antwoord?

/2500

Een boot past op een trailer achter een auto. Een schip niet.

Tussen schip en boot bestaat een subtiel verschil dat echter niet duidelijk af te bakenen is. Het is een kwestie van taal en conventie. Over het algemeen wordt met een schip iets groters bedoeld dan met een boot. Een roeischip bestaat niet, een schip is te groot om te roeien. Men spreekt dus van een roeiboot. Een manier om het verschil tussen een boot en een schip aan te duiden is: "een schip kan wel een boot vervoeren, maar een boot kan geen schip vervoeren". Een schip waarmee een lijndienst wordt onderhouden, wordt vaak boot genoemd, ongeacht de grootte. Men spreekt bijvoorbeeld van de boot naar Engeland.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schip_(transp...

Volgense de Van Dale hebben schip en boot de volgende betekenis: boot (de ~, boten): klein, open vaartuig schip (het ~, schepen): vaartuig van behoorlijke afmetingen Het verschil zit hem dus in de maat. Een klein vaartuig noemt men een boot een groot vaartuig een schip. Maar in ons taalgebruik worden de termen vaak door elkaar gehaald, ik denk dan ook dat het niet verkeerd is om een schip een boot te noemen, andersom weer wel. Een boot (klein vaartuig) is juist geen schip.

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.kwero.nl/boot/28-ve...

Met een boot word meestal een klein water-vaartuig bedoeld en met een schip word meestal een groot water-vaartuig bedoeld. Denk maar aan roeiboot en cruiseschip, een roeiboot is klein en een cruiseschip is groot.

De grootte ervan. Boot klein. Schip groot.

Een boot kan ook groot zijn maar een schip kan niet klein zijn. De stoomboot is groot, een veerboot ook. Een cruiseschip is nooit klein. Zeilboten worden zelden schip genoemd. En wanneer noem je iets nou een jacht?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100