welk merk en type is het beste als tweedehands auto

welke auto (merk/type/bouwjaar) heeft het minste onderhoud nodig.

Weet jij het antwoord?

/2500

volvo s60 vanaf bj 2001 Goedkoop in onderhoud, maar duur in km prijs (ivm verz/belasting/verbruik Volvo V/S 40 vanaf 1997 betrouwbaar, onderhoudsarm. Voor een lowbudget aankoop kun je beter opzoek naar een toyota starlet vanaf 1992, dit zijn makkelijk onderhoudbare auto's, goedkoop in gebruik en sterk. Verder zijn de meeste toyota's een goede keus.

Zoals Nelly3 zei: Japans of Duits zijn erg betrouwbaar en vragen weinig onderhoud in het algemeen. Ikzelf rijd al een paar jaar Honda. Ik had er eentje uit 1992(een Civic CRX) en ik heb nooit iets gehad aan die auto in 7 jaar tijd, behalve standaard groot onderhoud. Er is één keer wat kapot gegaan wat niet bij standaard onderhoud zat en dat was het ventieldopje(ontluchting) van de radiateur. Verder bleef dat ding goed rijden en geen mankementen tonen. Het hangt in ieder geval ook heel erg af van hoe de eerste en misschien tweede eigenaar ermee om is gegaan. Hoe beter je de auto in het begin behandeld, hoe langer die blijft rijden.(goed inrijden in het begin, motor laag in toeren houden bij koude motor, oliepeil moet goed zijn, alle filters op tijd vervangen, enz)

Elke auto heeft zijn eigen zwakke punten. Het maakt niet uit of je Duits, Japans of Frans rijdt. Het belangrijkste is dat de auto goed onderhouden is en dus op tijd zijn onderhoudsbeurten heeft gehad. Wil je een auto met weinig kans dat er iets kapot gaat, neem dan eentje met weinig electronica aan boord.

Over het algemeen auto's voor de jaren 90! Geen boordcomputers en elektronische ditjes en datjes. Geen Fransoos, aangezien die bij elke file wel ergens langs de weg staan. Het liefst een auto met makkelijk te vinden onderdelen en goedkoop. Opel was ook een goede degelijke auto, voordat de computers en andere elektronische dingen erin gingen. De oudere (europese) Fords hadden vaak problemen met de startmotor (veel mensen reden rond met een hamer). De Volkswagens toentertijd waren degelijk, maar onderdelen duur. Volgens mij is dat vandaag de dag nog steeds?? Oude Amerikanen waren over het algemeen betrouwbaar en als voordeel heb je dat je lekker kunt sleutelen aangezien er veel ruimte is tussen de onderdelen! Toegevoegd na 1 minuut: Het is natuurlijk ook een kwestie van geluk of pech. Op tijd stoppen met geld investeren in een auto is dan ook verstandig, niet blijven denken: hierna blijft hij nog wel rijden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100