Waarom heten de auto`s van OPEL in engeland geen OPEL?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Tondekuls; Opel en Vauxhall zijn beiden al sinds tientallen jaren onderdeel van het GM-concern. Omdat beide merken auto's bouwden in dezelfde marktsegmenten is eind jaren zeventig besloten om samen hetzelfde programma te voeren met alleen een andere merknaam en soms een ander type. Puur uit kostenoverwegingen dus. Ook logistiek een stuk simpeler; Opel hoeft geen versies met rechtse en Vauxhall niet met linkse besturing te bouwen.

"Vauxhall was vroeger een bekende Britse motorenbouwer met een sterk imago. GM heeft die overgekocht en omwille van het imago de naam gehouden."

Bronnen:
http://www.9lives.be/forum/mobiliteit/3420...

Als toevoeging wil ik nog zeggen dat Vauxhall een stuk stoerder klinkt dan Opel. Het zullen wel dezelfde auto's zijn, maar bij het woord "Opel" denk ik aan een soort Suzuki WagonR+, terwijl ik bij het woord Vauxhall denk aan sportauto met 4 uitlaten... Maar dat is misschien subjectief:)

De redenen heb je hierboven al gelezen, die ga ik niet herhalen, maar misschien vind je het interessant dat dit ook geldt voor Australie en Nieuw-Zeeland, inderdaad, oude Engelse kolonies. Het beperkt zich niet alleen tot opel. Toyota heeft enkele types rondrijden die anders heten dan hier. Onder andere de Toyota die wij hier als Yaris kennen, is in NZ bekend onder de naam Echo.

en een golf is in venezuela een vw gol en een opel kadett in amerika een pontiac ???(type vergeten) suzuki is in amerika een geo holden is de australische versie van gm zo ver ik weet

In Australie heten Opels weer "Holdens", er is bijv. een Holden Astra.

Bronnen:
http://www.holden.com.au/vehicles

Dit komt omdat de engelsen nogal aan tradities hangen, en ze gewoon niet het merk vauxhall zagen verdwijnen. Daarom is de naam gebleven. De vauxhall word trouwens in de zelfde fabrieken gemaakt als de Opel modellen. Dus met stuur links of recht heeft het niks te maken. P.S. De Kadett heet in de U.S.A. Chevrolet Le Mans, in /brazilië chevrolet kadett. Maar de naam Vauxhall is puur uit traditie bewaard gebleven!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100