Registreert parkeerpolitie waar een overtreder woont?

In dit specifieke geval: parkeren bij een woonflat is volgens borden alleen toegestaan voor bewoners/bezoekers én in de vakken.
Tientallen mensen die een nabijgelegen school bezoeken parkeren in de vakken en krijgen nooit een parkeerboete.
Een bewoner die -hierdoor- noodgedwongen buiten de vakken moet parkeren krijgt wel een parkeerboete.
Registreert de parkeerpolitie wel of niet waar een automobilist woont?

Weet jij het antwoord?

/2500

Doorgaans wordt daar niet naar gekeken. Alleen bij klachten (van bewoners) kan de parkeerpolitie opdracht krijgen om de adressen na te trekken die bij aangetroffen auto's horen.

Buiten de vakken parkeren betekent dus een boete. Dat geldt voor iedereen die buiten de vakken parkeert. Degenen die de school bezoeken zijn bezoekers. Er staat niet op het bord dat het alleen geldt voor bezoekers van een bewoner, neem ik aan. Ik begrijp jouw frustratie, maar buiten de vakken parkeren geeft een kans op een boete, zelfs met een kaart achter de voorruit wasrop staat dat de kentekenhouder bewoner van bv de flat is. De parkeerpolitie controleert geen woonadres. Als het een gewoon wit bordje is met de tekst in zwarte letters, dan gaat het om een niet-rechtsgeldig verkeersbord dat niet is opgenomen in het RVV-reglement. Dus geen wettelijke mogelijkheid om handhaven af te dwingen. Deze borden hebben alleen als doel een beroep te doen op ieders fatsoen.

Toegevoegd op 06 oktober 2019 17:16: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100