Rare geluid van mijn voor wiellen als ik stuur volledig recht of links draaid en acheruit rijd.wat is oorzaak?

Mijn auto BMW X5 bouwjaar 2004 km 200,000 diesel 3 liter.
ik heb 2 problemen :
1)Rare geluid van mijn voor wiellen als ik stuur volledig recht of links draaid en acheruit rijd.wat is oorzaak?ik heb draag armen set vooras compleet set venieuwed maar help niet.

2)als ik op de autosnelweg drempel van slecht asfalt over rijd ik krijg een heivige schud.wat is mis?ik ga nu 4 nieuw banden kopen, maar ik ben zeker niet van banden zijn.

Graag advies

Weet jij het antwoord?

/2500

Een krakend geluid tijdens het sturen is een probleem wat bij vele auto merken kan voorkomen. Maar het vinden van dit krakende knarsende geluid is vaak moeilijk thuis te brengen. Vooral omdat het zelfde geluid onbelast (op de krik of brug) vaak niet hoorbaar is. Al snel komt de vraag is het de homokineet van de aandrijfas of komt het geluid van de veerpoot rubber/lager of wiellager vandaan. De een noemt het krakend de ander knarsend en weer een ander een schurend geluid. Als je maximaal naar links of recht stuurt hoor je aan het eind ook wel eens een geluid maar dat klinkt vrij onschuldig. Dit geluid komt meestal van de stuurbekrachtiging vandaan. Wat je daarbij kan doen is de vloeistof van de stuurbekrachtiging controleren. Maar over het algemeen is daar niets mee aan de hand. Wat wel meer voorkomt is het stuklopen van een aandrijfas (homokineet) Deze zal al hoorbaar zijn als je een normale linkse of rechtse bocht maakt. Het geluid wat daarbij vrij komt is een bonkend geluid of het geluid alsof je knikkers hoort vallen. Zeker als de stofhoes stuk is of stuk is geweest en het homokineet vet er langere tijd uit is geweest + stof en vocht de vrije baan hebben gehad, loopt deze homokineet regelmatig stuk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100