Is er in Nederland een bepaalde minimumsnelheid om geflitst te worden voor door rood licht rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Euh, Volgens mij niet: Als je over de lus rijdt terwijl het licht op rood staat wordt je geflitst.

Ha, die Gast; Het ligt volgens mij aan het soort flitskast; sommige flitsen alleen als je door rood bent gereden (ongeacht de snelheid) anderen ook als je de maximum snelheid daar ter plaatse overtreedt (met minimaal 7km/h voor correctie, dacht ik), maar eenvan de twee overtredingen is genoeg om het ding af te laten gaan.

Snelheid > 0 (als de kast aanstaat en het licht rood is)

Rood licht heeft 2 meet punten. Stel je rijdt de lijn iets over dan gebeurt er niets.

In principe gebeurt je niets als je de snelheid 0 km/u aanhoudt :)

Bij snelheidsmetingen wordt een wettelijke correctie van 3 procent (of minimaal 3 km/h) in het voordeel van de automobilist aangehouden naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad. Dus bij 53 echte kilometers per uur binnen de bebouwde kom ben je nog net veilig.

De roodlichtcamera's werken via twee lussen per rijstrook, die zijn aangebracht in het wegdek. De lussen bevinden zich meestal ter hoogte van de stopstreep. Voor het roodrijden wordt het ogenblik dat het voertuig over de lus rijdt vergeleken met de signaalstand van het verkeerslicht (al dan niet rood). Voor het vaststellen van overdreven snelheid wordt de tijdspanne gemeten waarbij het voertuig over de twee opeenvolgende lussen rijdt. De snelheid wordt vervolgens berekend. Bij elke overtreding maakt de roodlichtcamera twee foto's. De eerste foto registreert de overtreding. De tweede foto registreert of het voertuig nog stopt of doorrijdt en vermeldt de snelheid ervan. Dus de snelheid maakt niet uit, zolang de auto niet stilstaat bij de 2e lus (meestal zo'n 2 meter na de stopstreep) zal er geflits worden.