Is het ook mogelijk om als particulier de boordcomputer van je auto te resetten?

Ik zag al een soortgelijke vraag voorbijkomen, maar die was 4 jaar geleden en het betreft een ander merk (ikzelf heb Fiat Punto, 2010).
http://www.goeievraag.nl/vervoer/autos/reparaties/vraag/201549/boordcomputer-saab-resetten-garage-langs

Het probleem: de temperatuursensor werkt niet optimaal, daardoor brandt het lampje van het motormanagement. Er zijn verder geen problemen, behalve dat daardoor het start-stop-systeem niet meer werkt. Na een reset werkt dat wel weer en is het lampje ook uit. Maar ik wil niet de sensor laten vervangen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, met een OBD-lezer kan je ook resetten. OBD = On Board Diagnose systeem. De lezers zijn er in verschillende merken en soorten. (Even Googelen voor wat jou het beste aanstaat).

Soms lukt het door de batterij een 5-tal minuten los te koppelen. Weet wel dat je op deze manier nadien ook alle andere instellingen in de auto moet terug stellen. (uurwerk, radio, etc)

Ik heb ook een Fiat Punto, en je kunt vrij makkelijk je boordcomputer uitlezen en resetten. Wat je nodig hebt is het volgende: - Een laptop met bluetooth - Een OBDII bluetooth tool (ongeveer €12, ik heb die van mij bij dealextreme gekocht: http://www.dx.com/p/elm327-bt-1-obdii-diagnose-apparatus-black-12v-308189) - Multiecuscan software (http://www.multiecuscan.net) De handleiding van multiecuscan kun je op de site vinden. Succes! Toegevoegd na 1 minuut: De link naar de OBDII-tool werkt niet zie ik. Bij dezen een werkende link: http://eud.dx.com/product/elm327-bt-1-obdii-diagnose-apparatus-black-12v-844308189

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100