Kan een normale personenauto het aan meerdere dagen te rijden (een week) zonder te stoppen (alleen af en toe stoppen om te tanken natuurlijk)?

Toegevoegd na 23 minuten:
Graag antwoorden van experts (monteurs oid), hier op m'n werk een discussie van technici met een ander vakgebied!

Toegevoegd na 25 minuten:
discussie *tussen* technici

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. De motor blijft dan constant op bedrijfstemperatuur. Dat is zelfs beter voor de auto dan rustpauzes.

Dat is mogelijk. Zolang de motor goed gekoeld blijft en er genoeg motorolie in zit dan is het geen probleem. Als je water tepmratuur omhoog gaat is het natuurlijk verstandig te stoppen en zo nodig bij te vullen. Toegevoegd na 24 minuten: Ik denk antwoorden van experts zoals monteurs o.i.d hetzelfde zullen zijn. De motor wordt bij R&D afdeling echt wel getest op duurzaamheid.

geen probleem , bij veel koeriersbedrijven worden de chauffeurs gewisseld en blijven de auto's rijden. Ik weet dat ze vroeger bij het Algemeen dagblad s morgens vroeg naar Duitsland reden en als deze auto's terug kwamen meteen daarna naar Parijs. Dit deden ze al met de Citroen CX Break en later met Mitsubishi Pajero's . Auto's sleten nauwelijks omdat ze altijd op temperatuur bleven. Reden rond de 5000 km per week. Om de drie weken kregen ze op zaterdag een beurtje en op zondagnacht weer weg.

Geen enkel probleem. Je kan in 1 week wel behoorlijk wat kilometers afleggen dus ook een keer olie en koelvloeistof controleren bij een tankstop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100