Als pas je rijbewijs haalde en een ongeval veroorzaakt, wordt dat dan ingetrokken? Gevolgen?

Rijbewijs 14 dagen gehaald. Ongeval tegen geparkeerde wagen, veel schade, zelf gewond. Zal dat rijbewijs ingetrokken worden? Moet hij opnieuw examen doen? Hij is 19 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer de beginnende bestuurder binnen de eerste vijf jaar een met name genoemd verkeersdelict pleegt, raakt hij of zij een punt kwijt. Als men drie punten kwijt is, wordt automatisch het rijbewijs ingevorderd. De bestuurder in kwestie krijgt het rijbewijs niet terug voordat hij of zij een theorie- en praktijkproef succesvol aflegt, die vergelijkbaar is met het gewone rijexamen. De verkeersdelicten die zorgen voor een punt aftrek zijn de volgende: * Algemeen gevaarzettend verkeersgedrag (artikel 5 Wegenverkeerswet); * Dood of toebrengen van (zwaar) lichamelijk letsel (artikel 6 WVW) * Bumperkleven ofwel onvoldoende afstand houden (artikel 19 RVV); * Overschrijdingen van de maximumsnelheid (40 km/h te snel op autosnelwegen of 30 km/h te snel op andere wegen) * Andere overtredingen van de verkeersregels als daarbij letsel of schade is ontstaan. Voorwaarde voor invordering van het rijbewijs is dat de beginnende bestuurder in die vijf jaar drie van deze verkeersdelicten heeft begaan en daarvoor een bekeuring heeft betaald of door de strafrechter is veroordeeld. Met andere woorden: Als deze zaak een bekeuring of strafrechtelijk gevolg heeft dan kan het een strafpunt opleveren. Anders niet.

Bronnen:
Wiki dus

Dat kan je punten kosten en dus ook het rijbewijs, Indien je iets kunt regelen direct met de tegenpartij, en cash de schade vergoed kraait er natuurlijk geen haan na. En kun je vrolijk verder tuffen tot je weer ergens tegenaan zit.

Zo snel raak je je rijbewijs niet kwijt. het staat wel geboekt en kan dus met een volgend misdrijf ook een hogere boete opleveren. Hij had vijf punten dus hij weet waar hij aan toe is.!

Denk dat dit moeilijk te zeggen is met zo weinig info. Wanneer het misschien te wijten was aan de gladheid gelden er misschien verzachtende omstandigheiden.

In nederland moet het heel gek lopen wil er na een ongeval worden besloten je rijvaardigheid voor altijd in te trekken. Als het rijbewijs niet direct is ingevorderd door de politie zou ik aan hun de vraag stellen of ze nog een mededeling bij het cbr gaan uitbrengen. Zo niet dan is de kans groot dat je je rijvaardigheid behoudt, en blijven de strafpunten eventueel over. Het zou zo kunnen zijn dat er tijdens een eventuele rechtszaak een ontzegging wordt geeist, dat betekent dat je gedurende een bepaalde tijd geen auto meer mag besturen.

Bronnen:
http://www.infopolitie.nl/index.php?option...
http://www.politie.nl/Vraagbaak/watgebeurt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100