Als kentekenplaten met de lettercombinatie VVD of PVV niet mogen waarom mag KPN dan wel?

Vanmorgen las ik in de krant dat ondernemers die met een kentekenplaat ronderijden op hun bedrijfswagen waarin de combinatie VVD voorkomt deze kostenloos mogen inwisselen voor een ander. Dit omdat de combinatie per abuis is aangemaakt. Ze hebben in het verleden namelijk afgesproken dat metn geen combinaties gaat gebruiken die reclame zouden kunnen maken.

Toch zag ik afgelopen week een auto rijden met KPN in het midden. Mag dit soort reclame dan wel? Wie weet is de bestuurder wel helemaal geen KPN klant; hij/zij moet dan wel enkele jaren min of meer verplicht "reclame" rijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarom durf ik je niet te zeggen. Het zal wel met normen en waarden te maken hebben, om maar eens te spreken in de woorden van JP. Zelf ben ik voorstander van een persoonsgebonden kentekenplaat. Eén ieder die een voertuig aanschaft waarvoor een kenteken registratie noodzakelijk is krijgt een eigen toegewezen registratie nummer en neemt deze mee zodra hij/zij van voertuig wisselt. Dit voorkomt de ellende van "verkeerde combinaties", het spaart een hoop geld uit omdat er geen mensen meer nodig zijn die zich dagelijks bezig houden met het uitgeven van registratie nummers en ze hoeven niet om de 4-5 jaar nieuw "systemen/combinaties" te bedenken. Kortom; neem een voorbeeld aan België.

Weleens gedacht dat dit ook abusievelijk is gedaan? Errare humanum est.

Helaas geldt dat in onze maatschappij zelfs een nummerbord met bijvoorbeeld PVV kan aanzetten tot het vernielen van de bijbehorende auto. KPN roept niet meteen die haat op.

Welke idioot ziet in een kenteken dan dat het ergens aan gelieerd is? Het is maar een code om je auto herkenbaar te maken....

Tja, ik kan me voorstellen dat een standaard links stemmer niet graag een nummerbord heeft met VVD of PVV, dat zal hem op veel plagerijen trakteren. KPN is echter gewoon een bedrijf, waar bijna alle Nederlanders wel mee te maken hebben (gehad).

Het vervelende is dat bijna elke drieletterige combinatie wel de afkorting is van iets. Ikzelf rij bijvoorbeeld in een auto met de lettercombinatie GTT; een dokter die dat hoort zal daarbij denken aan Glucose Tolerantie Test. Het is de kunst de meer gevoelig liggende afkortingen, zoals de namen van politieke partijen, de bekende drieletterwoorden en bijvoorbeeld GVD niet uit te geven. Zo'n anderhalf jaar geleden zijn in North Carolina 10000 nieuwe kentekens uitgegeven, omdat deze rondreden met de afkorting WTF.

Bronnen:
http://www.foxnews.com/story/0,2933,371902,00.html

Er zijn wel degelijk auto's met PVV in de kentekenplaat, zie bijgaande artikel.

Bronnen:
http://www.suvnieuws.nl/nieuws/1464/Letter...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100