Hoe weet ik of mijn auto metallic lak heeft?

Hoort dat ergens in mijn auto papieren te staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga maar met een spiegeltje bij je auto staan, zie je wat fonkelen in je soiegeltje dan is het metallic, zie je alleen een matte verscijning in je spiegeltje dan is het gewone lak!

Dat herken je zo! Metaallak bestaat op 3 lagen, gewone lak uit twee. Het enige verschil tussen de twee (metallic vs. uni), is dat de metallic-lak dus een middelste laagje heeft, dat net die metallic-pareling geeft.

mijn vorige auto was ook metallic en het viel me op dat het vermeld werd. het staat in deel 1A van je autopapieren, het zogenaamde: voertuigbewijs , hierop staat de voertuiggegevens. uit de bron: Delen kentekenbewijs Het Nederlandse kentekenbewijs bestaat uit deel I en deel II. Deel I bestaat uit deel IA en IB, deze vormen samen het volledige deel I: Deel IA: Voertuigbewijs (oude deel I). Op dit deel staan de voertuiggegevens. Deel IB: Tenaamstellingsbewijs (oude deel II). Op dit deel staan de tenaamstellingsgegevens. Deel II: Overschrijvingsbewijs (oude kopie deel lll). Dit bewijs geldt voor de overschrijving in Nederland en wordt ook gebruikt bij inschrijving in een andere lidstaat binnen de Europese Unie (EU). Dit deel kunt u het beste thuis bewaren.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/au...

Hallo Gast111561, Om dit te zien zet je de auto in de zon,of boots je de zon na met een zaklamp. Zie je glinsters, dan is het metallic. En het staat niet in je papieren,daar staat alleen de kleurgroep (zwart/grijs/bruin/etc)

Glinstering inderdaad even spotten met een spiegeltje. Dan weet je zeker dat het om Metallic gaat!

Bronnen:
http://www.automotiveimport.nl/werkwijze

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100