Boven het kentekenplaat zitten 2 lampjes die het kenteken 's avonds verlichten, Als die stuk zijn krijg je dan een beukering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, daar krijg je een bekeuring voor, maar alleen 's avonds maar als er maar één van de twee stuk is denk ik dat het bij een waarschuwing zal blijven als je belooft het direct te laten repareren. Toegevoegd na 7 minuten: het komt op 35 euro Toegevoegd na 7 minuten: het komt op 35 euro

Bronnen:
http://www.boetes.nl/boetes.php?intHoofdca...

Ja, dat kan. Het kenteken moet op 20 meter duidelijk zichtbaar zijn: Kentekenverlichting Aan de voor- en achterkant van auto’s moet een rechthoekige kentekenplaat zijn bevestigd. De kentekenplaat aan de achterkant van de auto moet worden verlicht als de verlichting van de auto brandt. De kentekenverlichting moet zodanig zijn dat het kenteken op 20 m afstand van (achter) het voertuig duidelijk zichtbaar is. De verlichting mag naar achteren of naar opzij geen direct licht uitstralen. De complete lamphouders worden daarom meestal achter de bumper of in aparte uitsparingen van de carrosserie aangebracht Toegevoegd na 5 minuten: De boete kan 35 euro zijn als de kentekenplaat niet verlicht is en je 's nachts ermee rijdt.

Bronnen:
http://www.boetes.nl/boetes.php?intHoofdca...
http://www.infopolitie.nl/verkeer/de-verke...

Ja. Het kentekenverlichting behoort tot de verplichte verlichting. Deze kan of mag bestaan uit 1,2 of meerder lampjes. De verlichting moet dusdanig zijn dat de plaat goed zicht en leesbaar is en mag het achteropkomend verkeer niet hinderen of verblinden. Het boete bedrag is reeds al vermeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100