Zijn er al auto's die zelf in file kunnen rijden zodat de automobilist zich kan bezig houden met echte belangrijke zaken (bijv uitslapen :P) ?

Ik heb weleens bij TopGear gezien dat een dikke mercedes uitgerust was met een systeem waarbij de auto zelf remt hoe lang gaat het nog duren voor bovenstaande dagelijkse realitiet wordt? Als je bijv Back to the future film (deel 2) bekijkt dan wordt in 2009 een toekomst geschets met allemaal vliegende auto's etc...Is het niet erg teleurstellend dat dit er allemaal nog niet is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb iets gezien wat erg in de buurt komt. Het was een Rolls Roys met chauffeur. Achterin zat een persoon zich echt bezig te houden met belangrijke dingen... patience spelen op de laptop. Toegevoegd na 37 seconden: Hij stond in de file naast me en ik kon zien dat hij gewoon een fout maakte met patience. dom.dom.dom.dom

Je kunt het al kopen:

Bronnen:
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1608613

Ha, die Blackjag; Er zijn diverse fabrikanten die werken aan systemen waarbij auto's in 'treintjes' achter elkaar kunnen rijden, maar los van het feit dat de technologie ingewikkeld is zijn er problemen met zaken als aansprakelijkheid bij ongevallen en de infrastructuur te verwachten. Geautomatiseerd filerijden zal nog wel even op zich laten wachten vanwege de onvoorspelbaarheid van menselijk gedrag. De cruisecontrol die automatisch afstand houdt is een begin, maar werkt uit veiligheidsoverwegingen juist nog niet bij elke snelheid. Volvo heeft ook al een min of meer automatisch remsysteem geïntroduceerd, dus binnen een aantal jaren kun je misschien wat langer uitslapen in de spits.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100