Wat te doen als het linker, elektrisch bestuurde raam (van mijn auto dus), te langzaam omhoog gaat?

Omlaag gaat 'ie met dezelfde normale snelheid als het omhoog en omlaag gaan van het linker raam. Maar omhoog gaat ie stuk langzamer, en maakt het ook een ander geluid (een wat lager toon).

Kan ik iets langs het raam naar beneden gieten of iets anders waardoor deze weer met dezelfde snelheid omhoog beweegt? Sinds ik de auto heb is het overigens altijd zo geweest, geen idee hoe het komt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou siliconenolie langs de hardrubber geleiding gieten. De geleiding aan de bovenkant van de deur zou ik ook daarmee inspuiten (het raam in de onderste stand zetten) Je kunt daarvoor spuitbusjes gebruiken die voorzien zijn van een buisje.

Bronnen:
http://www.google.nl/search?hl=nl&sugexp=f...

Het lijkt erop dat het raam aanloopt. Dat zou de rubber afdichting kunnen zijn. Probeer die eens los te duwen van het raam met een plat, onscherp mes bv. een spatel (niet te diep insteken) tijdens het omhoog draaien. Helpt dat niet, maak dan de plaat los aan de binnenkant en controleer het mechaniek. Gezien je beschrijving van het probleem geloof ik niet dat de (dure) elektromotor iets mankeert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100