Kun je legaal via een compagnon of middels een postadres in het buitenland een auto met buitenlands kenteken in Nederland rijden?

Bedoeling is om de BPM niet te hoeven betalen en ook niet alleen bedrijfsmatig rijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Een Nederlands ingezetene mag nooit zonder de eigenaar erbij in een buitenlandse auto rijden. Nou ja, nooit, heel soms met toestemming van de douane als je een auto invoert, voor één dagje.

Als je in Nederland woont en rijdt in een auto met een buitenlands kenteken kan het zijn dat je een aanslag Belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) moet betalen. Wanneer MOET voor het rijden in een auto met buitenlands kenteken belasting worden betaald? Het gaat dan om belasting van personenauto‘s en motorrijwielen (bpm) en motorrijtuigenbelasting (mrb). Voor het rijden in een personenauto, bestelwagen of motor met een buitenlands kenteken moet iemand die in Nederland woont (tijdelijk of permanent) of wiens bedrijf hier is gevestigd, altijd belasting betalen. Wáár een persoon of de onderneming zijn of haar hoofdverblijf heeft, beoordeelt de Belastingdienst (douane) aan de hand van de omstandigheden. Als ons land de woonplaats is, mag er - ook bij personen en bedrijven van buitenlandse afkomst - niet van de openbare weg gebruik worden gemaakt zonder dat er eerst belasting is betaald. Het doet er niet toe of het daarbij gaat om een ‘auto van de zaak‘, een huurauto of een leasewagen.

Nee, alleen agedurende een korte tijd als je uit het buiitenland komt. Natuurlijk ook als je geen NL ingezetene bent (heeft niets te maken met nationaliteit hoor).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100