Is het strafbaar om harder te gaan rijden als er een ambulance/politie/brandweer met sirene aan achter je aan rijdt?

Ik woon vlakbij een ziekenhuis en hier rijden regelmatig ambulances (met spoed) langs, echter is het een lange rechte weg waar auto's niet kunnen uitwijken naar de berm of iets dergelijks. En soms zie ik weleens auto's waar een ambulance met sirene achter zit vol het gas indrukken, en het rechte stuk met 100 km/u rijden terwijl er maar 50 km/u gereden mag worden.
Maar is dit verboden of wordt dit 'gedoogd'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is verboden maar er wordt niet tegen opgetreden. De verantwoordelijkheid ligt wel bij jezelf. Zorg dus dat je geen ongeval of onveilige situatie veroorzaakt want dan heb je een echt probleem. Zodra de mogelijkheid er is moet je natuurlijk ruimte maken. Dus niet kilometers hard door blijven scheuren.

Waarom zou je in godsnaam harder voor die ambulance uit gaan rijden? Zo breng je jezelf en andere weggebruikers in groot gevaar en je schiet er niks mee op. Het is zelfs zo dat de ambulancechauffeur zich groots aan jou ergert. Dus rijd je op de linker rijstrook, wijk uit naar links en visa versa. Trap niet op de rem, want dan kan de ambulance voor jou komen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100