groene aanslag verwijderen van cabriodak

Ik, of liever mijn vrouw, heeft een cabriootje. Het is een Megane uit '98 met een PVC kap. Helaas kunnen we deze niet binnen stallen, het resultaat hiervan is dus behoorlijk wat groene aanslag op het dak, en dan vooral op de non-woven randen. Nu de lente weer in aantocht is, willen we dit schoonmaken.

gaat dit met anti-alg, of groene aanslag verwijderaar of tast dat het PVC en de andere materialen van het dak aan ?

Wie weet iets hierover ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een sopje van Biotex moet het wel lukken.

Zachte borstel en schoonmaakmiddel ben bang dat ander spul id je dak aantast

Gebruik hiervoor Dasty van de Wibra. Het wondermiddeltje even laten inwerken en werkt gelijk! Wel goed naspoelen. Ik gebruik het ook altijd voor mijn dakje. En voor nog veel meer lastige schoonmaakwerkjes.

Vraag aan een autodealer of er bij jullie een auto poets bedrijf in de buurt is. Zij kunnen het dak weer schoonkrijgen of, als je vrouw daar zin in heeft, een schoonmaakmiddel verkopen welke speciaal voor kunstofdaken is.

Bij de caravandealer een fles tentenreiniger halen en een fles om hem weer waterdicht te maken. Werkt hier prima en doen het met 1 fles (afhankelijk van het weer) 2 x per jaar dan gaat een liter een jaar of 4 mee.

Er zijn speciale reinigers en beschermingsmiddelen op de markt. Zie cabrio specialisten als Cabriocare. Algemene schoonmaakmiddelen kunnen schade aan uw kap veroorzaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100