welke van je autobanden slijt het hardst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De banden op de aandrijfwielen allebei harder dan de banden op de niet aangedreven wielen, de banden op de gestuurde wielen (de voorbanden dus), harder dan de achterbanden. Bij voorwielaandrijving dus sowieso de voorbanden, links of rechts maakt niet uit. Slijtage mede afhankelijk van juiste bandenspanning, correcte balancering en uitlijning.

Dat zal je rechter-achterband zijn. En op de 2e plaats je rechter-voorband. Ik denk dat we bij het parkeren dat het vaakst achteruit doen (inparkeren) maar we doen het natuurlijk ook "vooruit". Dat is een stuk makkelijker, maar dan ook neem je voor het gemak vaak een stukje stoep mee. Hoe goed je ook kunt parkeren, je zult altijd weleens de stoeprand raken, en dat is niet al te best voor je band. Maar omdat je banden natuurlijk ook slijten van gewoon rijden, zul je zeker als je een beetje handig te werk gaat bij het parkeren, daar niet zoveel last van hebben, en hoef je meestal niet één of 2 banden te vernieuwen als de andere 2 nog goed zijn.

Bij een voorwiel aandrijving is dat bij een europese auto de linker voorband. Bij een achter wielaandrijving zijn dat beide achterwielen.

Rechts voor. Een bocht naar links neem je met hogere snelheid dan een bocht naar rechts, waardoor de auto in de linkerbocht meer op het rechtervoorwiel gaat "hangen".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100