Wat brengt een kapotte Katalysator op?

Gisteren viel bij mijn auto de uitlaat op de grond... Er was een stuk doorgeroest en er moest een stuk vervangen worden, de katalysator... Ik weet dat zo´n ding duur is, er zit platina in, maar wat is de waarde van zo´n ding aangeboden voor op de sloop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat je er wel een eurootje of 40 voor terug kan krijgen. Tenminste, dat las ik ergens...

Ik denk dat als je kunt achterhalen wat de vraagprijs voor een vergelijkbare katalysator is. Dat je dan niet meer dan 10% krijgt. Als ze dit er al voor geven... Het werkt in principe als in normale bedrijven. Je koopt iets in en naar mate het langer staat neemt het ruimte in beslag en kost het geld. Want op die ruimte had je ook iets anders kunnen plaatsen...

Wat een verroeste / kapotte katalysator opbrengt als oud ijzer? Een poep en een scheet. Op het moment dat jij er vanaf wil is het niets meer waard. Vergelijk het met een woning waarvan op de boven verdieping dubbel glas zit. Bij verkoop word er gezegd dat dubbel glas boven onzin is omdat er niet gestookt word en als je enkel glas hebt word er gezegd dat ze liever dubbel glas hebben ivm isolatie waarde van het huis. Snap je wat ik bedoel?

Hoewel een katalysator platina bevat voor zover ik weet is het zo weinig dat het de sloopwaarde niet echt verhoogt. De hoeveelheid platina is waarschijnlijk erg weinig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100