Hoe werken de servicekosten bij airbnb?

Samen met mijn vrienden willen we een vakantiehuis huren. Nu hadden we een overeenkomst met de verhuurder. We zouden per nacht 454,50 betalen + 45,00 schoonmaakkosten en 268,63 servicekosten. Voor 7 nachten werd dit dus €3495,13. Nu wilden we echt gaan boeken en stond er opeens 503,63 servicekosten. Weet iemand hoe dit zo heeft kunnen stijgen en hoe de servicekosten van airbnb worden bepaald? Heeft de verhuurder misschien eventueel iets kleins veranderd waardoor de servicekosten veel hoger worden? Ik hoor graag van jullie

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja de verhuurder verzin zelf de prijzen dus vraagt waar hi of zij zin in heeft. Zolang mensen gewoon boeken en er voor willen betalen is dat toch prima.

De service kosten van Airnbnb liggen tussen 5 á 10 % van de prijs, in ieder geval dit was het tot het begin van dit jaar. Dit kan liggen aan het aantal personen, aantal nachten etc. De service kosten kunnen een stuk hoger worden aangezien er met sommige landen/steden/gemeentes er afspraken gemaakt zijn over belasting dat Airbnb moet afdragen en dat word hier ook in verwerkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100