Wat is de langste winkelstraat van Nederland en Europa?

Toegevoegd na 6 minuten:
Iemand vertelde mij vanavond dat Kampen de langste winkelstraat van Europa heeft, aangezien deze 2 kilometer lang is. Maar dat lijkt me een beetje onwaarschijnlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor Nederland spreken de bronnen elkaar tegen. Haarlem: Je vindt er de langste winkelstraat van Nederland, de Cronjestraat, de stadskweektuinen van Huis ter Kleef en drie grote begraafplaatsen. Apeldoorn: Er zijn veel winkelmogelijkheden, vooral geconcentreerd langs de Hoofdstraat, de langste winkelstraat van Nederland, en het overdekte winkelcentrum De Oranjerie. Iemand moet dus opnieuw die straten gaan opmeten... Toegevoegd na 8 minuten: In het kader van meten is weten (zie google maps linkjes): Haarlem: 700 meter Apeldoorn: 1,3 kilometer Toegevoegd na 17 minuten: Aanvulling op het antwoord hierboven... Dordrecht: De Voorstraat in Dordrecht is 600 meter (zie google maps linkje 3)

Bronnen:
http://maps.google.nl/maps?f=d&source=s_d&...
http://maps.google.nl/maps?f=d&source=s_d&...
http://maps.google.nl/maps?f=d&source=s_d&...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Apeldoorn_(stad)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Haarlem

Nederland: De Cronjestraat in Haarlem. Europa: Strøget, Denemarken 1,8 kilometer.

Van Nederland: Langste winkelstraat van Nederland - Voorstraat Dordrecht Print Als bezoeker van de historische binnenstad van Dordrecht en vooral de Voorstraat heten de winkeliers u van harte welkom en maken u er op attent dat de Voorstraat bekend staat als de langste winkelstraat van Nederland. Te midden van oude monumentale panden en gevels is het erg sfeervol winkelen en mede daardoor anders dan in de meeste winkelcentra. Vooral in de Voorstraat-West zult u versteld staan van de vele speciaalzaken. Hier vindt u allerlei kleine maar ook grotere, aparte, leuke of mooie winkels met voor ieder wat wils. Een bezoek aan de straat is dan ook zeer de moeite waard. Europa: Winkelen in Kopenhagen is in één woord geweldig! Kopenhagen heeft het grootste autovrije winkelgebied ter wereld én de langste winkelstraat van Europa Kopenhagen en Dordrecht dus ;-) PS. Goeie vraag ;-)

De Corso Buenos Aires in Milaan. ‘De allerlangste winkelstraat van Europa’, zegt Meneguzzi. Volgens dit: http://www.depers.nl/cultuur/286529/Shoppen-in-Europas-langste-winkelstraat.html De langste *verkeersvrije* winkelstraat van Europa: Strøget in Kopenhagen. Bordeaux kan ik me herinneren dat men dat daar claimde: De stad heeft veel sfeer met veel leuke pleintjes en terrasjes, en je kan er heel goed winkelen in o.a. de langste winkelstraat van Europa. Volgens dit: http://www.fsw.vu.nl/nl/studenten/studeren-in-het-buitenland/partnerinstellingen/binnen-europa/bordeaux/index.asp

Nederland: Dordrecht, 'de Voorstraat'. Europa: Kopenhagen, 'de Strøget'.

ik denk in nederland dat het de kalverstraat is .

Keulen! Onvoorstelbaar dat dit nog niet eerder genoemd is, vanuit het centrum lijkt het wel eindeloos winkelen, zonder dat je het merkt dwaal je een heel eind af van je beginpunt. Zeker meer dan 2 kilometer aan diverse winkels.

Langestraat in winschoten Dit is de langste winkelstraat met dezelfde naam Volgens mij gaan andere straten over in een andere tenaamstelling. Zelfde winkelstraat met meerdere straatnamen.

De Voorstraat in Dordrecht is de langste winkelstraat van Nederland: 1200 meter. Europa: de Corso Buenos Aires in Milaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Voorstraat_(D...

De langste winkel straat bevind zich in polen.nl.wikipedia.org/wiki/Łódź_(stad) Toegevoegd na 2 minuten: deze is namelijk 4 kilometer lang en is zelfs de langste van de wereld

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100