Mogen honden mee in het vliegtuig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de passagiersruimte alleen hulphonden, zoals bv een blinde geleidehond. Toegevoegd na 50 seconden: Andere honden die meereizen gaan in een speciale bagage-adeling, waar de temperatuur en zuurstof goed geregeld zijn.

ja als ze in bezit zijn van een padpoort bij de dierenarts verkrijgbaar ja om de hoe en wats kun je op internet bij desbetrefende vlucht informatie vinden

Als je het echt zeker wil weten, dan moet je het aan de luchtvaartmaatschappij vragen. Want het is duidelijk dat het niet 'zomaar' mag, het kan alleen onder bepaalde voorwaarden. En die voorwaarden verschillen per luchtvaartmaatschappij, dus daar moet je het navragen om echt zeker te zijn.

Ja, het transport van dieren is internationaal geregeld door de algemene veiligheidsvoorschriften van de International Air Transport Association, de Live Animals Regulations en de Animal Welfare Act. Deze voorschriften regelen onder andere de situatie in het bagageruim (luchtdruk, temperatuur, andere vracht etc.) en de wijze van in- en uitladen van je hond bij vertrek en aankomst, zodat dat niet schadelijk of ongezond voor je hond zal zijn. Over het algemeen zijn er drie manieren om je hond mee te nemen: In de cabine – je vliegt altijd samen met je hond en je hond moet in een reistas passen. Het gewicht van je hond en de afmetingen van de reistas verschillen per maatschappij. In het bagageruim – je vliegt altijd in het zelfde vliegtuig als je hond. Je hond wordt vervoerd in een bench die aan bepaalde regels moet voldoen. Als cargo – er is hierbij geen garantie dat je in hetzelfde vliegtuig als je hond reist. Lijkt ons niet ideaal maar het kan (met name gezien de kosten) zinvol zijn om dit te overwegen als je een lange vlucht moet maken. De KLM heeft hiervoor een uitstekende service. Ze hebben een honden hotel op Schiphol en sturen als er honden aan boord zijn een verzorger mee.

Bronnen:
http://www.dogsincluded.nl/reistips/vliegtuig.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100