Hoeveel fooi geef je aan kamermeisjes en receptionisten in een hotel in Europa?

Tsja, "kamermeisjes", want ik ben nog nooit een kamerjongen tegengekomen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Je geeft altijd , als de service niet goed was een strikt minimum : 1 euro. was de service korrekt :naargelang je inkomen en je vrijgevigheid en dat hangt tussen de 5 euro en de twintig (als je ergens een week of twee blijft) Ik geef raar of zelden aan receptionisten, wel aan het kamerpersoneel en de bellboys of de bagagisten.

Hoi, Als ik op vakantie ben in het buitenland en ik verblijf er een tijdje dan doe ik iedere dag al het kleingeld wat ik in mijn zak heb bij elkaar in een bakje. Aan het einde van de vakantie leg ik al dat kleingeld op het nachtkastje voordat ik vertrek. Vaak is dit dan rond de 10 a 15 euro. Maar dan heb ik er wel langer dan 1 week gezeten.

Ik geef nooit fooi aan kamermeisjes of receptionisten. Zij hebben net zoals ik een maandloon.

Geen. Fooien geven doe ik alleen in de VS, waar deze geacht worden deel uit te maken van je salaris.

Ik geef niet standaard een fooi tenzij ik erg tevreden ben( tussen de 5 en 10 € als ik ergens langer ben geweest ) Receptionisten geef ik eigenlijk nooit een fooi.

Beste An, Het blijft moeilijk. Wanneer geef je hoeveel? Mijn grens van geven of niet geven meet ik af aan de service die ik krijg. Zodra men mij het gevoel geeft dat ik ECHT GAST ben dan staat daar zeker een beloning tegenover. Kamermeisjes zie ik vaak niet bij kortstondig zakelijk verblijf. Bij mijn vakanties van een week of langer geef ik standaard 10 Euro. Daar waar ik regelmatiger langdurig verblijf kan dat ook wel eens een cadeau zijn dat ik speciaal koop. Voor receptiepersoneel hengt het heel sterk af van wat zij voor mij doen als zij even buiten hun kaders moeten denken. Bij het afrekenen krijgen zij vaak een afrondtip naargelang hun gastvrijheidsgedrag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100