Wat is de goedkoopste manier (bus, trein, boot) om de oversteek te maken naar engeland?

Voor 2 personen zonder auto, zonder fiets maar met 2 grote rugtassen. Om rond te treinen door engeland.
We moeten vanuit het oosten van Nederland komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij op tijd boeken: MetRyanair kan je vanaf 10 euro retour vliegen. Betaal je nog iets van 8 euro pp voor een tas.

Het goedkoopst lijkt me dan toch als je met de boot gaat en niet gaat vliegen. Met de bus zal ongetwijfeld goedkoper zijn dan met de trein, maar dan ben je wel veel langer onderweg dan met de trein. Persoonlijk zou ik met de trein naar de Hoek van Holland gaan, daar de boot naar Harwich nemen. Als je de avondboot neemt, dan kun je ofwel een hut boeken aan boord, of gewoon slapen in één van de slaapstoelen. In Harwich is het nog geen vijf minuten lopen naar het station, vanwaar de trein in ongeveer een uur naar Londen rijdt. Vanuit Londen kun je alle kanten op. Kijk voor prijzen even op de site van de Stena Line (of P&O North Sea Ferries als je vanaf Rotterdam wilt vertrekken, maar dan ga je naar Hull, meer bovenin Engeland). Uiteraard kun je er ook voor kiezen de oversteek te maken vanuit Oostende of Calais, maar dan moet je nog een stuk met de trein door België en of dat heel goedkoop is.

Vanuit Zeebrugge met een vrachtschip. Sommige schepen hebben daar faciliteiten voor. Hebben wij ook ooit gedaan en is supergoedkoop. Je moet wel genoegen nemen met een stoel i.p.v. een hut.

Op een rustig tijdstip met de trein door de tunnel. Quieter times - From Folkestone to Calais they are generally between 00:00 – 06:00 & 22:00 – 00:00. Quieter times from Calais to Folkestone are generally between 00:00 – 08:00 & 22:00 – 00:00. These times are subject to change and availability. Met de ferry 1 pers. te voet* 35,- enkele reis op basis van 2-persoons bezetting. http://www.dfdsseaways.nl/Overtochten/IJmuiden-NewcastleRetour?tduid=72e5bb4f890a4e748392910aefd5a424

Eurolines (bus) heeft vaak heel goedkope aanbiedingen, daar kan geen boot of vliegtuigmaatschappij tegenop!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100