Medio april vloog ik van Hanoi naar Moskou en vlogen we over bijgevoegd patroon op Russisch grondgebied. Wie kan verklaren wat het is?

Weet jij het antwoord?

/2500

'Fascinating' , zou mr. Spock zeggen ;-) Zo op het eerste gezicht is het een uitgebreid bosgebied waar je overheen gevlogen bent, waar brede brandgangen doorheen zijn aangelegd. Brandgangen zijn kale stroken die ervoor zorgen dat de brand niet over kan slaan van de ene op de andere kant van het bos. Op deze manier kan voorkomen worden dat het hele gebied afbrandt als er op een plaats brand uitbreekt. Dat er meerdere brandgangen evenwijdig aan elkaar zijn, kan voor extra brandveiligheid zijn. De rare patronen met de scherpe hoeken kunnen misschien verklaard worden doordat het een bergachtig gebied is, en ze niet dwars over de heuvelruggen heen zijn gegaan bij het aanleggen van de brandgangen. Het lijkt er dus op dat in dit gebied de bosbouw heel belangrijk is en met grootschalige machines wordt aangepakt. Ik ben benieuwd naar elke andere theorie en het zou leuk zijn als je het in Google Earth terug zou kunnen vinden en hier een KML-bestandje zou kunnen plaatsen!

Aangezien je over Rusland vloog en dit geval rechte hoeken heeft, denk ik dat het gasbuizen zijn. Zou dit kunnen? En de hoeken zitten erin omdat ze niet door bergen heen kunnen denk ik..

Het precieze patroon van jouw foto kan ik niet vinden. Ik zie wel vergelijkbare patronen in de omgeving van Isyangazino in Bashkortostan - zie Link (kies voor satellietweergave als dat niet vanzelf gaat). Zo te zien, maar dat is een gok, gaat het om productiebossen waarin brede "wegen" zijn gemaakt. Geselecteerde bomen worden gekapt, de stammen worden naar de dichtsbijzijnde brede weg gesleept, en vandaar met grote vrachtwagens verder getransporteerd. Toegevoegd na 2 minuten: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Russian+Federation,+Bashkortostan+respublika,+Isyangazino&sll=37.0625,-95.677068&sspn=89.557512,158.027344&ie=UTF8&hq=&hnear=derevnya+Isyangazino,+Burzyanskiy+rayon,+Republic+of+Bashkortostan,+Russian+Federation&ll=52.939121,57.631531&spn=0.140697,0.308647&z=12

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100