Wat is het verschil tussen 'groen' en 'niets' bij een hoteldeurhanger?

Ik weet niet hoe zo'n hoteldeurhanger heet - ik bedoel zo'n ding, meestal van plastic of van geplastificeerd papier, dat je aan de buitenkant van de deur van je hotelkamer hangt. Als de rode kant zichtbaar is, betekent dat: niet storen. De schoonmakers zullen dan wegblijven. Als de groene kant zichtbaar is, betekent dat: graag schoonmaken. De schoonmakers zullen dan binnenkomen en hun werk doen.

In de meeste hotels wordt dagelijks schoongemaakt. Ook als ze niet alles doen, wordt elke dag in ieder geval de basis-schoonmaak gedaan. Met andere woorden: als je geen hoteldeurhanger gebruikt, zullen de schoonmakers de kamer schoonmaken - hetzelfde dus als wanneer je de hoteldeurhanger wel gebruikt, met de groene kant zichtbaar.

Mijn vraag is daarom: is er verschil tussen de hoteldeurhanger WEL gebruiken en de groene kant zichtbaar maken, en de hoteldeurhanger NIET gebruiken? Zo ja, wat is dan het verschil?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou kunnen zijn dat je weliswaar in je kamer zit maar de schoonmakers wel binnen mogen komen en dat je hen dit wil laten weten. Zo heb ik dat tenminste altijd begrepen of geïnterpreteerd en gebruik ik dat ding. Als ik wegga haal ik dat ding sowieso van de buitenkant van mijn kamerdeur.

De rode zijde wil zeggen: niet storen. Geen deurhanger wil helemaal niets zeggen, je kamer wordt meegenomen in de schoonmaakronde. Als je de hanger met de groene zijde zichtbaar ophangt, dan verzoek je om je kamer zo snel mogelijk schoon te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100