Is een nijlcruise veilig te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of het echt veilig is zul je natuurlijk altijd voor jezelf moeten bepalen. Op het moment is het inderdaad wat onrustig in Egypte, maar de toeristische gebieden zijn rustig en goed te doen. Dit geldt dan ook voor de Nijl. Het ministerie voor Buitenlandse zaken heeft dan ook geen negatief reisadvies uitgegeven. Als je twijfelt zou je natuurlijk ook de Nederlandse ambassade kunnen bellen en vragen om advies.

Volgens het laatste door de overheid gegeven reisadvies nog niet. Laatst gewijzigd op: 08-07-2013 | Nog steeds geldig op: 28-07-2013 In het reisadvies Egypte zijn de rubrieken 'Actualiteiten', 'Terrorisme' en 'Onveilige gebieden' gewijzigd. Actualiteiten: Alle reizen naar Egypte met een andere bestemming dan de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba worden ontraden.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/re...

Wij hebben een Nijlcruise gedaan vlak nadat Moebarak was afgezet. Vrienden van ons durfden toen niet mee maar onze overweging was dat het met z'n alle tegen Moebarak was en dat daarom touristen geen partij waren. Behalve een demonstratie en heel weinig touristen hebben we nergens last van gehad. Ik had het laatst met mijn vrouw erover dat ik in de huidige situatie wel twee keer zou hebben nagedacht voordat ik een Nijlcruise zou doen. Het gaat nu tussen de bevolking onderling en de sfeer lijkt mij veel grimmiger. Je zit niet in een resort maar komt in plaatsen als Luxor en Asoean en dat zijn gewoon steden, geen plaatsen waar alleen touristen komen. Wij waren het er over eens dat we nu niet zouden gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100