Waar krijg ik info over Ijsland?

Ik wil een spreekbeurt houden over Ijsland. Graag zou ik ook folders (toerisme) willen bemachtigen om informatie uit te halen. Kan ik dit krijgen in een gewoon reisbureau, of kan ik dit ook krijgen in een Ambassade of Consulaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt inderdaad naar een reisbureau gaan, maar het zou beter zijn als je naar de bibliotheek gaat en daar een reisgids van IJsland haalt. Reisgidsen geven in het begin van een boek algemene informatie over het land (de cultuur, de munteenheid, de geschiedenis etc), daarna volgt de informatie per streek, wat is waar te doen en te zien. Hier zul je voor een spreekbeurt meer aan hebben dan dan folders van een reisbureau. Een ambassade heeft vaak wel informatie, maar deze is niet zo erg toegespitst op het toerisme. Hou er daarnaast ook rekening mee dat deze informatie meestal in het engels is.

Je kan daarvoor aankloppen bij het verkeersbureau van het betreffende land. Er is echter geen Nederlands verkeersbureau meer van IJsland. Toeristen kunnen zich wenden tot het verkeersbureau in Duitsland: Frankfurterstrasse 181 D-63263 Neu Isenburg Tel.: +49/6102 - 25 44 84 Fax: +49/6102 - 25 45 70 E-mail: info@icetourist.de Website: http://www.icetourist.de

Consulaat Amsterdam Gustav Mahlerplein 2 1082 MA Amsterdam Tel. 020-7953334 Fax 020-5047628 E-mail: consulate.iceland@bdn.nl Daar kan men je wel verder helpen ,je kan natuurlijk ook naar de reisbureaus gaan,de meeste zullen je wel aan folders kunnen helpen.

Bronnen:
http://www.wereldreis.net/tips/is-ambassades.html

Je kunt zeker naar een reisbureau! Hier zijn ze vaak welwillend om allerlei info met je te delen. Bin het consultaat zal het ook wel kunnen, maar ik denk dat het reisbureau makkelijker gaat. Verder kun je ook een oproep(je) plaatsen in een buurthuis, krant of tijdschrift of iemand uit IJsland (die in Nederland leeft) geinterviewd zou mogen worden. Vaak zien mensen dit en menig mensen kennen wel iemand die IJslands is of er heeft gewoond. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100