29 augustus ga ik 5 dagen naar Parijs. Komt het Parijze leven dan weer op gang?

Met het Parijze leven bedoel ik: de opening van restaurants, winkels, en de terugkeer van Parijzenaars van hun vakantie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij gaan al jaren in juli en september gemiddeld 10 dagen naar Parijs . Alles gezellig druk , veel Parijzenaars , veel toeristen , alles open . 1x zijn we in augustus gegaan maar dat was toch anders ....... Bijna geen Parijzenaars , iets minder toeristen , de hele stad is gewoon véél stiller en een deel van de ( vooral kleinere ) winkels gesloten . T heeft voor- en nadelen zeg maar ........ Evengoed ... veel plezier want de stad Parijs is geweldig !

Ja hoor. Het Parijse leven gaat trouwens in de zomervakantie ook gewoon door. Er zal geen winkeleigenaar of restaurant-eigenaar zo dom zijn om zijn toko in de zomervakantie op slot te doen. De franse schoolvakanties vallen in de periode van 5 juli t/m 4 september. http://www.anwb.nl/bestemmingen/landeninformatie/vakantie/bestemmingIndex.html?btiId=BTI_4&themaId=BEST_P_45 Toegevoegd na 11 minuten: Kortom: of je nu op 31 juli of op 29 augustus naar Parijs gaat, veel verschil zul je niet merken. Restaurants zijn open, winkels zijn open en toeristische bezienswaardigheden zijn open. Goed, het kan zijn dat meneer Hollande op vakantie is, maar de kans dat je op de thee uitgenodigd wordt door de president schat ik toch niet zo heel hoog in. De enige dag in de zomervakantie dat het wel wezenlijk heel anders gaat zal op 14 juli zijn, dat is dan omdat het een nationale feestdag is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100