Met een ID kaart op vakantie naar Kroatië?

We gaan in Augustus op vakantie naar Kroatië, Kroatië zit voor zover ik weet (nog) niet bij de EU. Dan heb ik dus volgens mij een paspoort nodig, nu heb ik daar eens op gezocht op internet, maar op de ene site zeggen ze dat je een paspoort nodig hebt en op de andere site zeggen ze dat ze een ID kaart ook gedogen. Weet iemand dus een concreet antwoord hierop wat ik nou echt nodig heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Buiten het lijstje op je ID-kaart zelf zijn er ook andere landen die Nederlanders met een Nederlandse identiteitskaart toelaten. Dit is gebaseerd op besluiten van deze landen zelf, niet op internationale afspraken met Nederland. Kroatie is zo'n land. De overheid raad je daarom aan voor het reizen naar een dergelijke land contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van dat land om te vragen wat op dat moment het beleid is.

Bronnen:
http://www.paspoortinformatie.nl/nederland...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pa...

U kunt met een id kaart Kroatie bezoeken, maar niet vandaar uit naar een paar omringende landen. Daar is een paspoort vereist.

Naar Kroatie kun je prima reizen op een ID-kaart. Je kunt dit nakijken op de onderstaande link. Daar vind je deze informatie van bijna alle landen van de wereld. Goede reis!!!

Bronnen:
http://www.anwb.nl/bestemmingen/landeninfo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100