Is er eigenlijk een directe treinverbinding vanuit Nederland naar Berlijn ? (zie uitleg)

Uiteraard heb ik op diverse websites gekeken, en op die van NS en HiSpeed etc. maar ik vraag mij af of ik wel goed zoek.

Ik zie namelijk alleen maar overstap etc. bij stations (in Duitsland) . Iemand sowieso een goede praktische (voordelige ?) trein-tip vanuit Utrecht CS of station Schiphol richting Berlijn ?

Op sommige reisinfo-sites staat namelijk wel info zoals : ' trein vanuit NL direct naar Berlijn' etc., maar kan het niet vinden. Dank alvast.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er gaan dagelijks sneltreinen van Schiphol naar Berlijn, en van Berlijn naar Schiphol. Ik heb die wel eens genomen. Je bent net wat sneller in Berlijn als je in Hannover overstapt, maar meestal scheelt dat maar een paar minuten, dus kun je net zo goed blijven zitten - dat scheelt weer de moeite van het overstappen en de kans dat die andere trein niet komt opdagen. Toegevoegd na 6 minuten:   Een voorbeeld is intercity 147 die om 08:50 van Schiphol vertrekt en om 15:20 in Berlijn Hauptbahnhof aankomt. Zonder korting kost dat € 110. Stap je in Hannover over, dan ben je "al" om 15:11 in Berlijn. Zonder korting kost dat € 119. Overigens kijk ik voor zulke vragen liever op bahn.de dan op nshispeed.nl . De Duitse informatie is over het algemeen betrouwbaarder.

Bronnen:
http://www.bahn.de/

Ja hoor die is er! Je kunt opstappen op station: Schiphol • Amsterdam Zuid • Duivendrecht • Hilversum • Amersfoort • Apeldoorn • Deventer • Almelo • Hengelo Via de link in de bron kun je ook de dienstregeling zien!

Met de internationale trein InterCity Berlijn reis je al vanaf € 49 rechtstreeks naar de Duitse hoofdstad. InterCity Berlijn brengt je naar het hart van Berlijn waar je uitstapt op het gloednieuwe station Berlin Hauptbahnhof. Vanaf Schiphol in 6 en een half uur, zonder overstappen. Hier kan je precies uitzoeken hoe: http://www.nshispeed.nl/nl/internationale-treinplanner

Bronnen:
http://www.nshispeed.nl/nl/onze-bestemming...

Er is ook een nachttrein vanaf Amsterdam CS Toegevoegd na 4 minuten: De nachtrein stopt ook in Utrecht en Arnhem

Bronnen:
http://www.treinreiswinkel.nl/europa/duits...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100