Wat zit er in het flesje/vaatje bij een Sint bernard die ingesneeuwde of gewonden mensen opspoort?

zie foto

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is (was) meen ik rum. Stroh Rum? Toegevoegd na 2 minuten: Fout! Herstel! Cognac. Vandaag de dag zou dat niet meer kunnen. Alcohol werkt vaatverwijdend en daarmee bevries je nog sneller.

alcohol of sterkte drank om de mensen warm te houden die gered moeten worden. Toegevoegd na 3 minuten: Ik lees overigens dat het tegenwoordig vrijwel altijd voor de sier wordt gebruikt. Verenigingen van honden die reclame maken. Er past trouwens 1 liter sterkte drank in (rum of brandenwijn over het algmeen) en het kraantje werkt echt.

Volgens mij zit er rum in.

Cognac, omdat dat de gevolgen van onderkoeling zou helpen. In feite is dat vaatje een mythe en droegen de honden dat zeker niet in hun opsporingswerk.

De Sint-Bernard is verwant aan de Zwitserse sennehond Het ras is gefokt uit de honden die vroeger door de Augustijner monniken van het hospitium op de Grote Sint-Bernhardpas gebruikt werden als reddingshond. Befaamd is de hond Barry, die 40 of meer mensen het leven gered zou hebben. Het vaatje met brandewijn (of rum) voor de verkleumde reizigers is echter een verzinsel. Rond 1830 zijn de honden van het hospitium gekruist met langharige berghonden (die de newfoundlander en de pyrenese berghond worden genoemd), waardoor naast de oorspronkelijke kortharige Sint-Bernard ook een langharige variant ontstond. Deze bleek voor het werk in de sneeuw echter ongeschikt.