Wat is er allemaal te doen in Praag?

Ik ga maandag met mijn vriend naar Praag.
tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

niet om te spammen, maar in de capitoolgids vind je alles wat je wilt weten. http://www.capitoolgids.nl/praag.htm

Praag is een hele oude en mooie stad. Je kunt er een tocht maken op de rivier of met de tram (soort tandradbaan) naar boven op de Petrin heuvel (met de mini eifeltoren) en daar picknicken. Schitterend uitzicht over de stad. En loop zeker over de Karelsbrug. Er zijn ook allerhande gidsen die je willen rondleiden. Dat is erg leuk. Om je snel te verplaatsen zou ik de metro nemen. In combinatie met een dagkaart of drie dagen kaart. Kijk ook zeker even op de startpagina van Dave Ruzius. Toegevoegd na 1 minuut: Zie ook de tweede link met wat je niet moet missen! Toegevoegd na 10 uur: Tip: neus ook op het Tjechië forum. Hierop staan alleen maar berichten van enthousiaste Tsjechie gangers. In de link het subforum over Praag! http://www.tsjechie.net/board/f95.html

Bronnen:
http://praag.startpagina.nl/
http://www.prague-info.cz/en/prague/
http://www.reizen.nl/published/rei/content...

Ben 'k van de zomer geweest; mooie stad, erg oud ook. Wij hebben de Konginsroute gelopen. Erg mooie route. Deze route leg ten vroegere koningen en andere hoogwaardigheidsbekleders af als zij op bezoek gingen bij de koning in Praag. Even 3 dingen die je écht niet over mag slaan! - De Sint Karel's brug; - Sint-Vituskathedraal (vooral van buiten van binnen vond ik hem tegen vallen...; - Het oude stadhuis met het mooie uurwerk (als die slaat moet je er bij zijn!!).

Je schijnt er tegenwoordig onwijs goed te kunnen winkelen! En voor nette prijzen!

leuke winkeltjes (zie foto) de astronomische en gelijktijdig astrologische klok, genaamd (Orloj) (zie ander foto)

Het Zwarte Theater van Praag. Als het nog bestaat. Een soort theatervoorstelling waarbij artiesten m.b.v. zwarte kleding op een zwarte achtergrond je allerlei illusies voortoveren.

kijk eens op www.czechtourism.com/dut/nl/.../index.html

Bronnen:
het internet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100