Is het nodig om je te laten vaccineren voor Bali?

Heb natuurlijk gegoogled, maar de ene site zegt van wel en de ander niet. Weten jullie het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ongeacht de verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Bali aangeraden: vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt voor Bali inenting tegen buiktyfus aangeraden. Op Bali komt geen malaria voor, dus daar hoef je geen rekening mee te houden. De vaccinaties worden aangeraden, ze zijn dus niet verplicht. Maar om geen risico te nemen is het beter voor je gezondheid om het wél te doen!

Bronnen:
http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-bali/

Ja, dat wordt zeker aangeraden. Betrouwbare info kan je vinden op www.lcr.nl , dit is het landelijk coördinatie centrum reizigersinfo, zover ik weet maakt de GGD ook gebruik van deze info.

Bronnen:
http://www.lcr.nl/Landen

Ik zou het toch doen (voor de zekerheid) Balie ligt in Azië en het is een vrij arm land ik zou het drinkwater daar ook niet vertrouwen en het is daar soms nogal onhygienisch.

Als ik jou was zou ik het wel doen. Deze site zegt dat je inentingen voor DTP en Hepatitis A moet hebben.

Bronnen:
http://surprisetickets.nl/reizen/800-infor...

Ik zie inderdaad verschillende antwoorden op google. Je kunt zoiets het beste aan de GGD vragen,die moeten het weten.

Weet dat je aanvullende ziektekostenverzekering 2/3 of 3/4 vergoed. Dus voor het geld hoef je het niet te laten en de ergste bijwerking die deze vaccinaties over het algemeen geeft is 1 of 2 dagen een stijve arm

Nergens voor nodig

Jazeker, heb nog even mijn medisch boekje erbij gehaald, waarop ik lees, Typhim Vi, Revaxis, Avaxim en Hepatitis B. Malaria komt er niet voor. Wel kan incidenteel knokkelkoorts voorkomen. Pas ook op voor honden en katten die daar echt zwerfbeesten zijn. Vooral de honden zijn bacteriebeesten.

Ik ben vroeger vaak in India Pakistan, Indonesie etc geweest zonder vaccinatie. Omdat tegenwoordig veel ziektekostenverzekeringen de vaccinaties betalen en er een lobby is om je voor het minste en geringste te laten inenten doen veel mensen het toch. Als het je niks kost zou ik het voor de zekerheid doen maar als je het zelf moet betalen (150-200 euro pp) zou ik het niet doen

Ja dat moet, even bij de GGD informeren. Die zijn altijd up to date in welke vaccinatie's je moet hebben. Dit kan per jaar en regio wisselen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100