Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je Sealand bezoeken??

Dat is dat kleine fort uit de 2e wereldoorlog op zee buiten de kust van Engeland dat door een man is bezet in 1969.

Kun je daarheen of word je dan met een antiek kanon beschoten?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Vakantie
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Sealand, met name Fort Roughs, kan je niet bezoeken.

Volgende uitleg wordt gegeven door The Principality of Sealand (dat is een niet herkende staat, die het zogenaamd beheer in handen heeft). Omwille van de hoge veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om Havenco's operaties te ondersteunen is toegang tot Sealand uiterst beperkt en worden er geen publieke bezoeken toegelaten.

Wat Havenco's daar juist doet is volgens diezelfde Principality of sealand hetvolgende: ze verhuren exclusieve kantoren en operiatiecentra in Sealand, alwaar ze niet geevenaarde veiligheid en onafhankelijkheid bieden aan gebruikers die gebruik wensen te maken van de colocatie diensten.

Groeten,
JJanom

Toegevoegd na 13 minuten:
Hier nog even verder gezocht, het is echt wel een vreemde plaats met een nog vreemdere geschiedenis. Ik kan echt niemand aanraden daarheen te gaan, dat zou nogal eens fout kunnen aflopen.

Lees net dat het eiland sinds 1987 in Britse territoriale wateren ligt, wat zou willen betekenen dat de Britse wetgeving aldaar van toepassing is.

Het eiland zou echter te koop zijn, ImmoNaranja zou instaan voor de verkoop. Maar een principality (= vorstendom) kan niet verkocht worden. Je zou het echter kunnen overnemen voor de schappelijke prijs van 750 miljoen euro. Je kan dan ook direct koning worden van je eigen niet herkende staat :-)
Er zijn blijkbaar plannen om op het eiland een online casino te vestigen.

Ik kan zeker aanraden de bron eens te lezen. Het is in feite zeer vermakelijk hoe een niet bestaande staat zover kan gaan. Het heeft een eigen volkslied, nationale sporters, munteenheid, economie!

Blijkbaar is de firma Havenco ook geen uitbater meer van de torens, dit sinds 2008, maar meer info kan ik hier niet over vinden. Er is ook geen reden bekend waarom Havenco niet meer actief is.

Bon, ga hier afsluiten, je moet de bronvermelding maar eens lezen :-). Hoedanook, het vorstendom van Sealand zou liever niet hebben dat je op bezoek komt MrDejaVu!

Groeten,
JJanom
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
:D bedankt, ik heb zelf ook eens wat opgezocht, en voor het geval je geïnteresseerd bent, http://www.wired.com/wired/archive/8.07/haven.html 7 pagina's vol over wat er nu gebeurt daar. Het lijkt me iid een vreemde plaats, ik zag een interview waarin 'de prins' bekende dat hij wapens had, waaronder die om een helicopter uit de lucht te schieten.

Andere antwoorden (1)

Correctie: het is trouwens een oud olie-platform.

Het is moeilijk te bereiken, met name omdat Groot-Brittannië het niet bepaald prettig vindt dat het daar ligt. Ik geloof wel dat er soms een helikopter naar toe vliegt, maar het beste is toch eerst een afspraak te maken met de bewoners. Ze worden vaak afgeschilderd als criminelen, dus ik vraag me af of ze op bezoek zitten te wachten. Ze zullen je wellicht niet beschieten, maar als je eenmaal op het olieplatform bent, ben je wel vogelvrij, dus het lijkt me niet slim.

Toegevoegd na 17 uur:
Op de site van het Prinsdom:

1 February 2002
Due to the current international situation and other factors, visits to the Principality of Sealand are not normally permitted.

Accordingly, the application list for visas is for the time being closed.

Toegevoegd na 17 uur:
Ik begrijp dat ik geen Engelse teksten mag citeren, daarvan was ik niet op de hoogte. Beschouw als bovenstaande als niet geschreven en klik op de link. Daar staat ook meer informatie voor uitzonderingssituaties.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding