hoe kan je het beste een laptop in het vliegtuig meenemen

Weet jij het antwoord?

/2500

als handbagage

Doe hem in een stevige draagtas of koffertje en neem hem mee als handbagage. Hou er rekening mee dat je bij de controle op verdachte spullen de laptop uit de tas of koffertje haalt, in de regel wordt daar ook om gevraagd.

Je mag een laptop in een laptoptas extra meenemen, bovenop de tas voor handbagage. Het moet dan wel een kleine laptoptas zijn of een beschermhoes. Dat laatste is het handigst. Ik neem zelf altijd één rugzak mee met laptopvak, zodat ik hier ook handbagage bij kan stoppen. Je moet dan wel controleren dat de rugzak niet te groot is en als handbagage wordt toegelaten. De afmetingen verschillen en worden in onderstaande link (bron) genoemd. Adapters en andere zaken die je niet meteen in het vliegtuig nodig hebt kan je in de koffer doen die het ruim in gaat. Ik neem aan dat je business class je laptop ook kunt aansluiten, in economy kan dat niet, dan kan je een extra batterij meenemen en werken tot de stroom op is. Bij de controle moet je de laptop uit de tas halen en in een bakje doen.

Bronnen:
http://www.opreis.nl/reisvoorbereiding/handbagage/

Ben zopas terug uit Bali, ik had een kleine laptop mee in een draagtas en die zat in de handbagage. Bij de verschillende controles moest ik hem eenmaal uithalen. Bij de andere controles bleef hij gewoon in de handbagage zitten en er is nooit een probleem geweest. Enkel hebben ze eenmaal het zakje gecontroleerd waar de kabels inzaten (van de laptop en de aansluitingen om mijn digitale camera aan te sluiten) maar er was nooit een probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100