Is het gevaarlijk om rond te reizen in venezuela? Ik ben 25 jaar en man.

Mijn vriendin gaat ook mee, we hebben in Lonely Planet gelezen dat er vaak mensen worden ontvoerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is schitterend! Maar als man zijnde en je laat je gidsen, dan kan je weinig overkomen. Als vrouw moet je idd niet alleen op pad gaan in het donker, bij mij ging het goed, maar ik heb gehoord dat ik dat beter niet had kunnen doen. Als man ben je dus redelijk veilig in Venezuela! Toegevoegd na 9 minuten: Ik zag dat je vriendin ook mee gaat, dan gewoon samen zijn, je goed laten gidsen, dan kan je er prima rondreizen!

Klik op de link en lees een heleboel info over Venezuela met een klein stukje over de veiligheid. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Als je dit wilt weten kun je altijd kijken op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze site is: www.minbuza.nl Daar wordt een reisadvies gegeven en classificatie van reizen. Voor Venezuela een 4 op een schaal van 1 tot 6, waarbij 4 staat voor "Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden". Het wordt dus in principe afgeraden, maar je bent zelf vrij om te beoordelen hoe dringend je erheen wilt gaan en te kijken hoe gevaarlijk het in het gebied is waar je heen wilt gaan. Hoe belangrijk is het voor jou en je vriendin om naar Venezuela te gaan? Ik zou je aanraden om voor jezelf af te wegen welke belangen je bij de reis naar en het verblijf in Venezuela hebt en op basis daarvan je definitieve keuze te maken. Toegevoegd na 2 minuten: En wat natuurlijk altijd verstandig is als je op reis wilt gaan: zorg dat je goed ingelicht en voorbereid ben. Haal bijvoorbeeld boeken uit de bibliotheek over de cultuur, gewoonten en andere zaken die je moet weten over het betreffende land.

Bronnen:
http://www.minbuza.nl/nl/Reizen_en_Landen/...
http://www.minbuza.nl/nl/Reizen_en_Landen/...

Draag niet te veel opvallende kleren (jan toerist kleren) en draag geen elektronische apparatuur. Probeer uit de minder toeristische wijken te blijven. Loop niet direct naast de weg op het voetpad. Je bent dan doelwit voor langsrijdende scooter rijders die je beroven en je bent makkelijker een auto in te krijgen. Als het even kan laat je paspoort bij het hotel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100