Hoe kun je het beste je locatie delen met hulpdiensten tijdens een wandeltocht?

Hoorde net op de radio dat er iemand van een berg gevallen was tijdens een wandeltocht, en dat de vrouw die belde met de hulpdiensten moeite had met doorgeven waar ze precies waren.

Daardoor bedacht ik mij, hoe geef je eigenlijk je locatie door tijdens zo'n wandeltocht? Je hebt natuurlijk geen straatnamen. Moet je de naam van de route noemen, gps coördinaten? En hoe vind je die info op je telefoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geef je Gps-coördinaten door. Als je toestel een ingebouwd kompas heeft, kijk je hierop. Installeer eventueel een aparte kompas app. Deze geeft exacte lengte- en breedtegraad van de huidige locatie van je telefoon. Zo niet: Op de Google Maps-app vind je de gps-coördinaten als volgt: - Open de app op je telefoon (gebruik dus niet de webversie van Google Maps) - Tik op de kaart de plek waarvan je de coördinaten wilt weten aan en houdt je vinger een paar tellen vast op die plek. Er wordt een rode speld in de kaart geplaatst. - Voor iPhone of iPad: tik onderaan op ‘Geplaatste markering’ en scroll een stukje naar beneden. Daar zie je de coördinaten. - Voor Android: je ziet de coördinaten in het zoekveld bovenaan het scherm. Met de app Vind mijn apparaat kun je zien waar je je bevindt. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.adm&hl=nl&gl=US . Het kan ook via een app als Mijn GPS-locatie: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digrasoft.mygpslocation&hl=nl&gl=US

Toegevoegd op 25 October 2021 08:03: afbeelding
Bronnen:
https://evoscope.nl/gps-coordinaten/

Als je bereik hebt om te bellen, dan kun je in principe ook SMS versturen. Als het bereik voldoende is om ook internet te hebben, dan kun je ook Whatsappen of een andere berichtendienst gebruiken. Deze bieden vrijwel allemaal de mogelijkheid om je huidige locatie door te sturen. Uiteraard moet je wel even vragen waar je dat naartoe moet sturen.

Toegevoegd op 25 October 2021 08:07: bron
Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=NJ5Cqd6flPM

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100