Wachten op de nieuwe Iphone OS4 of voor een Android toestel kiezen?

Wat zijn de pro's en contra's voor de iphone / android?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed, van te voren zeg ik even: Ik heb een Android telefoon. Dus ik ben een beetje bevooroordeeld. Pro´s van Apple: - Grotere Appstore, meer Apps. Maar de kans is heel groot dat Android dit snel gaat inhalen. - Momenteel heeft alleen Apple veel 3D games in de market. Bij android komt dit op. - Je hebt een telefoon die iedereen herkent. Pro's van Android: - Flash ondersteuning. Dit komt bij Apple niet. De Flash ondersteuning werkt goed op een nieuwer toestel zoals de nexus one of de ledgent. - Vrije ontwikkeling. Jij bepaald wat er op jou telefoon mag komen te staan. Apple beperkt ontwikkelaars verschrikkeijk. - Openheid. Je kunt ook op Windows computers android programma's programmeren - Je bent geen iTunes nodig. Apple verplicht dit op je PC te zetten. - Jailbreak is niet nodig om apps vanaf SD te installeren. Toegevoegd na 32 minuten: Wat antwoordman ook zei: Bij Android krijg je gratis pushmail, calandar die synchroniseert met Google Calendar, en desgewenst met outlook, synchronisatie van contacten, talk e.d. Bij apple moet je voor pushmail en Calendar synchronisatie betalen, namelijk 80 euro per jaar voor een mobile me account. Dat geldt ook bij heel veel apps. In de apple store zijn veel apps betaald. Bij android zijn de meesten gratis. Jailbreaken is het kraken van een apple telefoon. Hiermee vervalt je garantie. Een android toestel kun je rooten, maar dit is niet perse nodig om vrijheid te krijgen. Wanneer je een HTC toestel hebt vervalt je garantie niet. De garantie is alleen vervallen wanneer het bij de root misgaat.

Google is je vriend met dit soort dingen: http://www.google.nl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=iphone+versus+andriod&qscrl=1 "Iphone versus andriod" levert de volgende vergelijkingen op: - http://lifehacker.com/5173441/android-versus-iphone-30-the-showdown - http://cache.gawker.com/assets/images/lifehacker/2009/03/androidviphone30-table04.png - http://www.webhostingtalk.nl/webhostingtalk-lounge/151610-apple-iphone-vs-google-android.html - http://blog.digitalbackcountry.com/2009/10/iphone-versus-android-htc-hero-edition/ - http://www.androidmagazine.nl/iphone-vs-android/ - http://freshgadgets.nl/iphone-vs-android Uiteindelijk gaat het om beschikbaarheid, smaak en geld :)

Ik zou voor Android gaan. Er is een groot aantal apps te downloaden waarvan de meeste nog gratis zijn. Ook kan je door de vrijheid van Android ook via torrents apps downloaden bijvoorbeeld wat veel geld kan schelen. Android is gewoon veel vrijer dan Apple. Met Android zit je ok niet vast aan een merk. Ik wil niet meer zonder Android in ieder geval

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100