hoe schakelen bederijven telefoon door?

als je een bedrijf belt krijg je iemand van de balie aan de telefoon vraagt dan wie je wilt hebben of welke afdeling en schakelt je dan door... ik vraag me wel eens af hoe bedrijven dat doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij kleine bedrijven wordt doorgeschakeld naar een intern nummer, de receptioniste kent dan de nummers en bijbehorende collega's. Bij grotere bedrijven wordt vaak doorgeschakeld op naam. De telefoniste toetst dan (een deel van) de naam in en selecteert uit de lijst die op het beeldscherm verschijnt de juiste persoon. In die lijst staan ook namen van afdelingen zoals ' crediteurenadministratie', zodat de telefoon bij 1 iemand op die afdeling over gaat, maar door iedereen binnen die groep kan worden opgenomen met de ' eigen' telefoon.

Dit word gedaan door de telefooncentrale, dat kan b.v. als volgt: TelA is door verbonden met TelB TelC word ook door verbonden met Tel A en B Tel B word los gekoppeld. Dit gebeurd zo snel, dat je niet merkt dat je evem met z'n 3 en verbonden was. De telefoniste (maar ook de telefoon gebruikers zelf) kunnen d.m.v. toetsen op hun telefoon, aan de telefoon centrale duidelijk maken wat ze willen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100