Waarom wordt mijn blackberry zo warm onder een kussen?

Ik heb een blackberry curve en als ik ga slapen dan leg ik hem meestal onder mijn kussen ik deed dat al vaker, maar ik merk nu dat het langzamer warm word terwijl mijn kussen best koel is. Daarvoor werd het niet zo warm. Ik werd gister midden in de nacht wakker en pakte mijn telefoon, ik voelde dat het best heet was geworden ik schrok er ook van, keek namelijk ook of de verwarming toevallig aan was maar dat was niet zo, weet iemand hoe dit komt?

Toegevoegd na 5 dagen:
Ik weet al waarom, ik had een spel gedownload en dat vreette me batterij echt op kreeg er echt problemen mee

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je berichten krijgt, gaat je telefoon aan. Mijn mobiel wordt altijd warm als hij aanstaat. Of heb je hem in de lader? Want dan is dat de reden, als er veel stroom in je mobiel komt, wordt je telefoon hartstikke warm. Als dit blijft gebeuren, zou ik hem gewoon op je nachtkastje leggen, of je bureau ofzo.

Een elektrisch apparaat dat aan staat gebruikt ALTIJD stroom. Die wordt ALTIJD omgezet in warmte.

Als je telefoon aanstaat, zul je merken dat de accu langzaam leegloopt. Dat betekent dat er chemische energie (dat is de energie die in de accu is opgeslagen) verdwijnt. Aangezien energie behouden blijft, moet de verdwenen chemische energie ergens blijven. Dat is in de vorm van warmte. Normaal kan je telefoon de warmte makkelijk kwijt. Maar jouw kussen isoleert zo goed, dat de warmte niet weg kan, en zich dus ophoopt in de telefoon. Dat geldt nog een graadje erger als je je telefoon oplaadt terwijl je slaapt. Bij het opladen wordt elektrische energie (uit de oplader) omgezet in chemische energie (in de accu), maar dat is een inefficiënt proces. Een groot deel van de elektrische energie wordt niet omgezet in de gewenste chemische energie, maar in warmte. In dat geval zal je telefoon nog warmer worden dan wanneer hij alleen maar aanstaat zonder dat je hem oplaadt. Als je telefoon contact heeft met je wifi, merkt je telefoon dat het signaal zwakker wordt. Hij denkt dan dat als hij de wifi-zender heel slecht kan ontvangen, dat de wifi-ontvanger hem ook wel heel slecht zal kunnen ontvangen. Daarom zal hij alle antwoorden richting jouw wifi-basis met vol vermogen gaan uitstralen, in plaats van met beperkt vermogen. Ook dat kost energie, die als warmte vrijkomt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het gewone GSM-netwerk. Jouw telefoon ontvangt het signaal van de GSM-mast nog maar heel zwak, en denkt dat hij zich dan wel op grote afstand van die mast zal vinden. De telefoon laat de mast regelmatig weten dat hij er nog is. Omdat hij denkt dat hij zo ver weg zit van de mast (vanwege de zwakke ontvangst), zal hij ook dat met maximaal vermogen doen - en ook daarbij wordt natuurlijk een hoop warmte geproduceerd. Daarom wordt ook afgeraden een telefoon op een goed geïsoleerde plek te leggen: hij kan dan te heet worden. Daarnaast is het af te raden je telefoon op de slaapkamer te leggen. Je weet dan namelijk onbewust dat er altijd een berichtje binnen kan komen, en daardoor kom je nooit echt in een diepe slaap. Je blijft onbewust de hele nacht alert, ook al denk je dat je goed slaapt. Het is dus beter voor je nachtrust als je je telefoon heel gewoon uitzet. De nachtrust heet niet voor niets nachtRUST.  

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100