Waarom als ik gebeld word uit het buitenland heb ik overige kosten?

Ik werd gisteren gebeld door een vriend uit Suriname maar nu heb IK 8,40 overige kosten. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zult contact op moeten nemen met je provider om te achterhalen waar de "overige kosten" vandaan komen. Deze kunnen niets te maken hebben met het feit dat je gebeld bent uit Suriname (tenzij die persoon je collect gebeld heeft, maar daarvoor moet jij eerst akkoord gaan, dus dat zou je moeten weten). Op internet vond ik het volgende voor overige kosten: "Overige kosten Overige kosten zijn kosten, die niet verrekend kunnen worden met je bundel. Overige kosten zijn bijvoorbeeld: Aansluitkosten: dit zijn kosten die je eventueel betaalt voor het aansluiten van je nieuwe contract. Dit geldt niet voor bestaande klanten die hun contract vernieuwen. Administratiekosten i.v.m. late betaling: Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het blokkeren van je abonnement nav een betalingsachterstand..Om een eventuele blokkade van je aansluiting op te heffen, moet je je betalingsachterstand voldoen. Kosten papieren factuur: Dit zijn kosten die je betaalt voor het ontvangen van je factuur per post. Deze kosten betaal je niet wanneer je er voor kiest om je facturen online te bekijken. Kies je ervoor om je factuur online te bekijken, dan heb je ook gratis inzicht in de factuurspecificaties." http://www.t-mobile.nl/my-t-mobile/faq/factuuruitleg En elders: "Extra kosten kunnen bijvoorbeeld ontstaan bij belminuten en SMS-berichten die je buiten de bundel hebt gemaakt (logisch), gebruik van je telefoon in het buitenland (ook logisch) en de kosten van speciale betaalnummers (0900-nummers). Wellicht nieuw voor veel gebruikers is dat je voor het gebruik van normale voicemail (1233) apart moet betalen. Wil je toch gratis je voicemail beluisteren, dan zul je van Visual Voicemail gebruik moeten maken." http://www.iphoneclub.nl/12339/uitleg-overige-kosten-op-de-factuur-van-t-mobile/

Als je vanuit het buitenland wordt gebeld, betaal jij een gedeelte van de prijs van het binnenkomend gesprek. Dat zal wel vallen onder 'overige kosten'.

Hij betaald tot aan de grens met Nederland, binnen Nederland betaald u voor Roming van de grens tot bij u en dan vanaf uw toestel terug tot aan de grens.

Een gesprek ontvangen in Nederland kost geen geld. Het klopt niet dat je moet betalen als je een gesprek ontvangt, ook niet uit het buitenland. Ik zou toelichting aan de provider vragen wat dat voor kosten zijn. Als je in het buitendland gebeld wordt betaal je de deel dat je provider aan de buitenlandse provider moet betalen, vandaar dat je IN het buitenland altijd moet betalen zowel bellen als gebeld worden. Dus: het klopt NIET dat je in Nederland moet betalen als je gebeld wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100