Is onbeperkt internet echt onbeperkt?

Want ik had een keer gelezen dat er wel een limiet aan zat maar dat die heel hoog was zodat het lijkt alsof het onbeperkt is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, is niet onbeperkt en dit woord mag men ook niet meer gebruiken. Dus een nieuw abo met 'onbeperkt internet" kan je niet meer krijgen. Het ging uit van FUP (Fair Use Policy), oftewel "bij normaal gebruik", maar als je een paar keer door het plafond ging, kreeg je alsnog een vette rekening.

Vroeger kon je bij vrijwel alle providers 'onbeperkt' internet krijgen, maar dat was eigenlijk niet onbeperkt, alleen een zeer hoog plafond. De term onbeperkt mag daarom nu niet meer op die manier gebruikt worden. T-mobile gebruikt nog steeds de term, maar bij hun is het internet dan ook daadwerkelijk onbeperkt, alleen wordt de snelheid van het internet op gegeven moment verlaagd als je over je plafond gaat.

Nee echt onbeperkt is het meestal nooit. Bij extreem gebruik (bijv. meer dan 3x het gemiddelde gebruik van alle klanten) krijg je meestal eerst een waarschuwing. Als je daarna nog extreem blijft gebruiken mogen ze je afsluiten en het abonnement beeindigen. Dit moet dan wel in de algemene voorwaarden staan.

Sommige providers leveren wel degelijk onbeperkt internet (bv T-Mobile, Youfone), maar als je boven een bepaald aantal GB komt (meestal rond de 2 GB), dan wordt je snelheid afgeknepen naar 32 of 64 kbps. Met zulke snelheden kun je wel emailen of whatsappen, maar de rest kun je vergeten, daarvoor is het echt veel te langzaam (zie url in bronnen).

Bronnen:
http://eensim.nl/blog/welke-snelheid-nodig...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100