Ik heb onlangs een nieuwe telefoon gekocht met een prepaid kaart. Op deze telefoon gebruik ik whatsapp. Betaal ik dan voor het gebruik van 3G?

Dus Whatsapp is voor mij gratis, maar heb ik buiten de deur wel 3G nodig. Gaat dat van mijn beltegoed af of is dat geheel gratis?
Met vriendelijke groet,
Mw E. Koning

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je verbinding heb met wifi dan niet maar zodra je buiten bent dan gebruik je wel 3G

Dat kost je (behoorlijk veel waarschijnlijk) beltegoed. Ik zou niet teveel 3G gebruiken als ik jou was, want dat kost je behoorlijk wat beltegoed.

Whatsapp werkt via een dataverbinding en dat kost je beltegoed. Je betaalt per MB en het voordeel is dat Whatsapp nauwelijks dataverbruik oplevert. Ik zit nu bijna een jaar mobiel op internet en ik heb even voor je nagekeken: Ik heb in die tijd 19,1 MB dataverbruik met Whatsapp gehad. Het nadeel: Internet op een prepaid is duur, KPN Telecom bijvoorbeeld rekent 2 euro per MB. Bij mijn abonnement met internetbundel betaal ik slechts € 0,03 per MB: Ik ben van KPN overgegaan naar Sim Only van Hollands Nieuwe, een prijsvechter die het netwerk van Vodafone gebruikt. Misschien is dat ook wat voor jou.

Als je buiten de deur gaat kan je beter een databundel nemen. Heb je dit niet dan kan het behoorlijk oplopen. Bij diverse providers heb je al internet voor 10 euro per maand. Voorwaarden moet je bij ze opzoeken. Whatsapp is ''gratis'' als je of een bundel of abonement hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100