Internet in het buitenland, help?

Heey, ik ga over een paar dagen naar italie op vakantie en heb een samsung galaxy apollo met een internetbundel van vodafone.
Mijn vraag is dus, dat als ik in italie ben, met bijvoorbeeld whatsapp die dingen altijd ontvang, of alleen als ik een wifi-verbinding heb? want anders wordt de rekening torenhoog.. dus ik vraag me af of ik alles ontvang zonder wifi of wanneer ik een wifi verbinding hebt

M.vr.gr.
Danielle

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je telefoon heeft een zogenaamde 'dataroaming' instelling, waarmee je toestaat gebruik te maken van buitenlandse internetproviders. Er wordt aangeraden om dit uit te zetten, waardoor je alleen nog via Wifi een internetverbinding kunt krijgen. De Whatsapp berichten krijg je binnen zodra je weer verbinding hebt, je bent ze dus niet 'kwijt'. Overigens is het tarief per mb binnen Europa sinds gisteren gemaximeerd op 70 cent, maar zelfs dan kunnen de kosten nog behoorlijk oplopen. Dus dataroaming uit, tenzij het even niet anders kan en zoveel mogelijk proberen van Wifi gebruik te maken. Dat kan op steeds meer plekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100