is me tel gestolen ?

me vorige vraag:

Ik krijgt van: 1200
een bericht: Deze telefoon is geblokkeerd.

nadat ik gebruik maakte van de gratis SMS-dienst.
Van Vodafone.

(wou beginnen met me eerste free-sms.)

*Ik kan wel gewoon nog alles.*

--------------------------------------------------------

Ik heb hem van me neef voor weinig overgenomen.
Maar ik denk dat die gestolen is.
Zou dat het kunnen zijn ?

Toegevoegd na 3 dagen:
De sim is niet geblokkeerd maar de telefoon zelf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je zou kunnen proberen is het volgende: Door de volgende code in te toetsen op uw mobiele telefoon: *#06# achterhaal je de IMEI- code. Deze IMEI code kun je hier invoeren: http://www.telefooncheck.nu/search.php (zie linkerkant van pagina) En voor uitleg: http://www.telefooncheck.nu/help.php#watisimei rechter kant van de pagina staat uitgelegd wat een IMEI code precies inhoudt. En zorg ook dat je de provider belt. Vraag of ze je kunnen helpen en kunnen kijken of het telefoonnummer geblokkeerd is!! Als dat zo is: Ga sowieso langs de politie en geef de mobiel. Misschien kunnen zij hem nog terugbrengen naar de vorige eigenaar of misschien meld de telefooncheck wel dat de telefoon gezocht wordt en in de database staat! Succes!!

Dat kan altijd natuurlijk, zou alleen niet zo netjes van je neef zijn om dit niet te melden. Overigens kan vodafone niet zomaar beoordelen of je gebruik maakt van een gestolen telefoon, dus dat zal niet de reden van het bericht zijn!

Ik zou toch eens even contact opnemen met je provider want zo dadelijk heb jij een gestolen toestel en krijg jij melding van hun, of de politie dat de eigenaar aangifte heeft gedaan. Zou ze maar een slag voor zijn, want anders kom jij hier misschien niet mee weg, want alles is traceerbaar met een mobiel. En je neef gaat vrijuit en jij bent de klos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100