Hoe kom je achter een PUK code van een mobiel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Contact opnemen met je provider

Staat op de doos afgedukt als je hem koopt. Toegevoegd na 1 minuut: Of op een apart papiertje dat de handelaar je geeft. Dat papiertje moet je goed bewaren op een veilige plaats.

in je doosje waar je mobiel in zat toen je m kocht daar zitten blaadjes in, daarop staat hij.

Zat bij de SIM kaart, toen die werd aangeschaft.

De pukcode staat op de eventuele doos. Maar u kunt deze gegevens ook opvragen bij uw provider, dit kan per mail maar natuurlijk ook telefonisch. Ook zijn er diverse websites die zeggen dit ook te kunnen. Zoals bijvoorbeeld; http://pukcodes.nl/

De PUK code is niet van je toestel, maar van je simkaart. Je hebt hem nodig als je 3x je pincode verkeerd hebt ingetoetst. Met de PUK code kun je je simkaart dan weer ontgrendelen. Hij wordt altijd bij je simkaart geleverd, en staat samen met je PIN code in een brief of op een kaart die je van je provider hebt ontvangen. Ik denk dat jij de IMEI code bedoelt. Die staat op de doos van je toestel. Bij sommige nieuwe telefoons staat hij ook in het toestel zelf (bijv. op de Samsung GS2, daar vind ik het onder Instellingen - Over het toestel - Status). Je kunt ook intoetsen: *#06# Dan wordt het IMEI nummer op je scherm getoond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100