hoe werkt het systeem op je mobiel van woorden aanvullen?

Als ik ga sms-en en hoofdletters wil gebruiken krijg ik vaak onderstreepte woorden te zien maar weet niet wat ik daarmee kan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

T9 (ook wel Predictive text genoemd) staat voor Text op 9 toetsen en is een techniek voor mobiele telefoons en SMS die bedoeld is om makkelijk en snel woorden in te toetsen. Het werd ontwikkeld door Tegic Communications. In tegenstelling tot de voorganger MultiTap moet je hier gewoon één keer drukken op de toets van de letter die je zoekt. Wil je bijvoorbeeld 'Hallo' intypen, dan druk je in deze volgorde één keer op de volgende toetsen: 4 (GHI), 2 (ABC), 5 (JKL), 5 (JKL) en ten slotte 6 (MNO). Het T9-systeem zal nu in het ingebouwde woordenboek zoeken naar het mogelijke woord wat je bedoelt. Je krijgt alle suggesties te zien en zo kan je sneller woorden intoetsen. T9 heeft een aantal nadelen: door de beperkte woordenlijst in het geheugen van veel mobiele telefoons is het niet mogelijk om minder vaak gebruikte woorden en eigennamen op deze manier in te toetsen.[1] De vreemde teksten die hiervan het gevolg zijn, waren in 2007 de inspiratie voor de "goeiemoggel"-reclames van KPN. In Jonathan Safran Foers roman Extremely Loud & Incredibly Close (2005) komt een telefoon'gesprek' voor dat geheel in T9 wordt gevoerd.

Bronnen:
wiki

Die onderstreepte woorden zijn de mogelijke woorden die samengesteld of een voorspelling van de woorden uit de letters die jij hebt ingetypt. Bv je wilt het woord "graag" intypen, dan geeft de gsm al de suggestie "garage" of het woord "kat" geeft hij de optie "tak".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100