Heb je internet nodig voor gps op mobiel

Ik wil mijn mobiel gebruiken als TomTom

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, GPS maakt gebruik van satellietsignalen en niet van een telefoonsignaal. Wel kan je via internet de positie van de GPS satellieten updaten zodat je sneller een 'fix' hebt. Maar de meeste mobieltjes kan je ook thuis aan je computer hangen en zo via internet deze GSPfix ophalen. Toegevoegd na 1 minuut: Aanvulling: je moet dan wel een navigatiepakket hebben waarbij je de kaarten op je mobiel hebt staan. Bijv. TomTom of Sygic. Met Google Maps kan je ook navigeren maar deze haalt je routegegevens wel continue van het internet.

Alleen om je gpsstatus te downloaden(bij mij is dat eens in de 6 dagen) maar voor het gebruik ervan niet ;)

Ik weet niet of het bij alle mobiele telefoons kan maar bij de mijne wel ik heb er wel een prepaid simkaart inzitten voor het geval ik onderweg pech krijg en net mijn eigen mobiel vergeten ben. Maar ook zonder simkaart werkt hij. Gewoon ff proberen dus. Succes.

Nee. Als je echte navigatiesoftware zoals tomtom installeert, heb je geen internet verbinding nodig. Immers, je kaarten staan reeds op je mobiel. Ga je gratis navigatie software gebruiken, dan heb je wel een internetverbinding nodig, omdat die geen kaarten op je mobiel installeert. Hoe het zit met filemeldingen ed weet ik helaas niet.

Als je de kaarten geinstalleerd hebt staan niet, en anders wel.

als je gps heb ingebouwd niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100