De batterij van mijn iPhone3 gaat de laatste tijd twee keer zo snel op, wat kan ik hieraan doen?

Komt het door whatsapp? Het is heel vervelend moet hem twee keer per dag opladen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je hem al lang? De batterij (accu) van je telefoon verouderd en dat zorgt ervoor dat hij iedere keer minder lang meegaat. Is 'gebruiks slijtage'. Als je hem net gekocht hebt zou ik er mee terug gaan naar de winkel. De duur van je batterij hangt natuurlijk ook samen met hoe intensief je hem gebruikt. Whats-app vraagt minder energie dan filmpjes kijken of muziek luisteren.

Whatsapp kan mede-oorzaak zijn. Als je applicaties toestemming geeft om zelf een constante verbinding aan te houden met het internet kan dat je accu heel erg negatief beinvloeden. Zet bijv voor 1 dag de internet toegang uit en kijk of je accu langer goed blijft.

Ik heb zelf de navigon routeplanner wel eens niet helemaal uitgezet. Oftewel helemaal beëindigd. Hierdoor bleef hij op de achtergrond constant de gps ontvanger gebruiken en was hij binnen een paar uur leeg.

Een batterij heeft een bepaalde levensduur. Op een gegeven moment is de op. Dat proces versnel je door bijvoorbeeld je iPhone heel heet te laten worden. Het kan uiteraard ook zo zijn dat jij de hele tijd GPS gebruikt, dat vraagt ook veel batterij.

Zijn er apps die energie verslinden. kijk of je afstellingen zuiniger kunt zetten. Twee keer per dag is wel vaak en mogelijk is de batterij ver heen. Staat internet aan of bluetooth. Ken het apparaat niet zo goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100